3 gedachten over “Vertrouwen”

 1. De enige eindbestemming is de dood. En zelfs als die in beeld is verleg je steeds weer je doel.
  Je mag ook af en toe stilstaan bij waar je bent.
  Wat ga je doen als je het doel bereikt heb?
  Zelf ervaar ik het als prettiger doelloos te leven zodat ik iedere zijweg in kan slaan met een verrassend gevoel: wat gaat hier gebeuren. Ik ga niet naar het doel, het doel komt op mijn weg, vaak loop ik het voorbij, verderop ligt misschien nog iets veel leukers.

  Wat ik vooral geleerd heb tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn grote lief, is dat we het leven niet zo zwaar moeten maken met doelen. Maar het leven is ook een proces, het verloopt in faces waarin je groeit als je openstaat voor gebeurtenissen en die op je in laat werken. Dan groei je, dan verander je, dan is het ene doel alweer vervangen door het andere.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s