7 gedachten over “Connectie”

 1. Beste Vera,

  Ik ben in vrijheid geboren kunnen velen zeggen, wat daarna komt heeft ons gevormd. Inmiddels 81 jaar oud kan ik nu zeggen dat ik, na in vrijheid geboren te zijn, drie-en-een-half jaar als krijgsgevangene nr. 14070 de ontmenselijking in Jappenkampen heb overleefd, misbruik in mijn pubertijd heb overleefd, een burn-out van een jaar heb overleefd, een van de 20% (1 op de 5!) patiënten ben die longkanker hebben overleefd, en een hartoperatie heb overleefd. Mijn vader verzette zich tegen de Jappen en liet daarbij het leven, 42 jaar oud, ik heb hem nooit bewust gekend! Wat jij in jouw jonge(re) leven hebt meegemaakt weet ik niet, maar jij hebt net als ik krassen op je ziel. Dát is de connectie die wij hebben maar velen nooit kunnen of willen zien laat staan begrijpen. Wij vieren 75 Jaar Vrijheid maar velen tonen die vrijheid beslist niet waard te zijn. Iedere dag brengt weer nieuwe voorbeelden van het misbruik. Niet het eenzaamheidsvirus is het grootste kwaad maar de voortdurend woekerende EGO-bacterie, die niet uit te roeien is.

  Met vriendelijke groet, Ron van Driel

  PS Veel gedichten spreken mij vaak sterk aan!

  Like

  1. Beste Ron,
   Hartelijk dank voor uw reacties telkens weer. Wat heeft u veel meegemaakt! De openheid siert u, en het klopt.. Ik heb ook krassen op de ziel. Die krassen hebben er voor gezorgd dat ik het niet tastbare belangrijk ben gaan vinden, en daar ben ik dankbaar voor. Ik wens u een prachtig weekend.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s