Geestelijke pijn

Als hoog sensitief persoon (hsp) voel je alles heel intens. Hoge pieken en diepe dalen, is waar het leven voor een groot deel uit bestaat. Dit gedicht gaat over de geestelijke pijn die een diep dal met zich meebrengt. Heftig, maar waar. Gelukkig maken de hoge pieken, de geluksmomenten, het waard. Het is dus niet alleen negatief, leven als hsp heeft ook iets heel moois. Er zijn wél zeker aanpassingen nodig om in het dagelijks leven te functioneren. Ik ben zelf een hoog sensitief persoon en zoek voor een deel nog naar deze aanpassingen, om mijn leven zo aangenaam mogelijk te maken. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken.

5 gedachten over “Geestelijke pijn”

 1. Hooggevoelig in diepe dalen

  hoe mensen
  de wereld ervaren,
  er door hun ogen naar kijken

  kan de bron zijn
  van vreugde én pijn

  de
  denkpatronen
  zijn onmogelijk met elkaar te vergelijken

  Ik wens jou de kracht toe om telkens opnieuw uit het diepste dal te klauteren, Vera.
  Lenjef

  Geliked door 1 persoon

  1. Het gaat bij mij niet om een tijd. Ik wacht al zo’n 6,7 jaar dat mijn leven gaat veranderen en dat er een nieuwe liefde in mijn leven komt. Ik vind die laatste 6,7 jaren verschrikkelijke verloren jaren. En dat doet mij nog steeds heel veel pijn. Ik heb mijn oude dag vroeger anders voorgesteld, maar daar is niets van uit gekomen. …Hartelijke groet voor u. Laurens Wijgers.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s