Recensies

Wil je graag een recensie achterlaten? Vul dan het contactformulier in of stuur een mail naar info@veraschrijftpuur.nl.

…………………………………………………………….

Ron van Driel, 07-09-2020

Lieve Vera,

Ieder mens is creatief, ieder op zijn eigen manier. Door creativiteit te delen help je een ander kleur in zijn leven te brengen. Met een schilderij, een beeldhouwwerk, een mooie foto, een pakkend gedicht, er zijn voorbeelden te over. Mijn leven, inmiddels ruim tachtig, is getekend met veel krassen waarvan de allergrootste en diepste in de oorlog. Verloor door oorlogsgeweld de vader die ik helaas nooit heb gekend.Met jouw aangrijpende bundel heb ook jij kleur toegevoegd aan mijn leven. Ik heb twee medemensen weer een beetje kleur bezorgd met jouw bundel. Met mijn eigen creativiteit probeer ik ook jouw lezers een beetje kleur te schenken.Dankjewel voor jouw bundel.

Liefdevolle groet,
Ron van Driel

……………………………………………………………

Renate Sluijk-Muis, 04-09-2020

Lieve Vera, 

Ik volg je al een tijdje op fb en insta. en heb je bundel in huis. Afgelopen jaar na een zware periode in mijn leven moest ik mezelf opnieuw zien te vinden en leren kennen. Ik haal heel veel steun en kracht uit jou gedichten. Het is fijn om jou bundel in huis te hebben. Het helpt mij met mijn eigen innerlijke strijd naar vrijheid, omdat veel teksten zo herkenbaar zijn. Ik ben ervan overtuigd dat jij met jou gedichten heel veel mensen kunt helpen. 

Liefs Renate🍀

…………………………………………………………….

Roland van de Ven, 04-09-2020

Hoi Vera,
Ik volg je gedichten al een langere tijd op FB en op de een of andere manier kon ik altijd wel herkenning vinden in je gedichten en wist je soms pijnlijke waarheden aan te raken waarvan ik soms het bestaan niet eens wist. Je hebt een hele mooie gave en dat was de ook in je bundel heel goed terug te zien! Wat een genot om te lezen zeg!!!
Groetjes Roland

…………………………………………………………….

Emma Poot, 04-09-2020

Lieve Vera,
Ik ken je nog niet persoonlijk maar voel al wel een verbondenheid met je. Toen ik de eerste paar gedichten las, herkende ik al heel veel. Bijna eng gewoon. Ik voelde mij begrepen en minder alleen. Daarna had ik de bundel even weggelegd omdat ik ‘m niet in 1 keer uit wilde hebben. Dagen later ben ik pas weer verder gaan lezen en toen heb ik je bundel uitgelezen. Wat een herkenning, wat een mooie en rake woorden. Veel gedichten raakten me. Zo mooi en fijn dat jij je kwetsbaar durft op te stellen en laat zien wie je echt bent. Blijf dit doen 🙂 Prachtige bundel! 
Liefs, Emma 

…………………………………………………………….

Malissa Naus, 27-08-2020

Ik volg je al een lange tijd en je Gedichten zijn heel mooi, ik was ook erg nieuwsgierig naar je bundel.
En hij is echt heel mooi geworden.De gedichten raken me telkens weer. Je bent goed bezig ga zo door Topper! Je hebt het enorm verdiend!
Groetjes Malissa 

…………………………………………………………….

Anna Wapstra, 20-08-2020

Hoi Vera,
Heel erg bedankt voor het mooie boek! De teksten, zowel in de bundel als op Instagram, betekenen veel voor mij omdat ze heel goed en mooi verwoorden wat ik niet verwoorden kon. Het gaf mij steun, herkenning, soms ook troost, in een moeilijke tijd. En soms nog. Bijzonder hoe een groot deel van het boek ook mijn afgelopen paar jaar lijkt te beschrijven. Bedankt voor de mooie teksten. Voor mij zijn ze bijzonder, al zijn het maar teksten, het betekende veel voor mij, hielp mij, in een moeilijke tijd. Het verwoorde wat ik niet verwoorden kon, en het vertelde mij wat ik nodig had om te horen. Bedankt! Groetjes, Anna

…………………………………………………………….

Denise, 18-08-2020

Een prachtige bundel met herkenbare en mooie gedichten. Vera is een kunstenaar van het woord. Ik heb de bundel in 1x uitgelezen met de nodige tranen. Echt een super boek. 

…………………………………………………………….

Luc Langen, 10-08-2020

Beste Vera, Ik heb vandaag je dichtbundel in 1 keer uitgelezen! Ik kreeg kippenvel over mijn armen naar mijn rug, soms een brok in mijn keel maar uiteindelijk wel een glimlach op mijn gezicht, hoe mooi je alles omschreven hebt. Prachtig geschreven gedichten dat weg leest als een verhaal.  Een verhaal eerlijk en puur geschreven zoals de naam van je facebook pagina ook al omschrijft. Je hebt echt een zware tijd gehad maar ik denk dat je nu sterker bent dan ooit daarvoor! Heel mooi dat het schrijven je heeft geholpen bij je hele proces. Ik denk dat je anderen die dit lezen en mss ook iets vergelijkbaars doormaken of hebben gehad, hiermee ook kunt helpen. Ik hoop in de toekomst meer van je te mogen lezen! Groetjes, Luc Langen

…………………………………………………………….

Sabine Zegveld, 04-08-2020

Lieve Vera, 
Ik heb de bundel in een ruk uitgelezen.Wat een reis, het afpellen van lagen.Een weg zien te vinden tussen ego en ziel, verstand en gevoel, je buitenwereld en je binnenwereld. 
Herkenbaar om te weten waar de grens ligt en hier toch telkens weer overheen te willen gaan voor anderen, voor de verwachtingen, omdat het moet. 
Nee durven zeggen en je ware ik te tonen vergt lef, doorzettingsvermogen en kracht. Dit lees ik terug in jouw reis. Prachtig beschreven en dankjewel dat dit nu gedeeld wordt met de rest van de wereld door middel van deze mooie bundel. 
Liefs Sabine 

Ps. Ik wens je nog veel meer gedichtenbundels toe waarbij het leven je toelacht en de zon altijd schijnt.

…………………………………………………………

Ron van Driel, 03-08-2020

De mens ervaart vanaf z’n geboorte emoties, gecreëerd door mensen om hem heen. Ieder mens is een ego met positieve en/of negatieve emoties; de negatieve kunnen je innerlijke vrijheid bedreigen. Vera heeft heel treffend die bedreigende emoties in dichtvorm beschreven. Wanneer negatieve emoties overheersen helpt haar boekje die bedreigingen herkennen en innerlijk strijden voor je vrijheid. Nu het boekje door velen zal worden gelezen, strijdt je daardoor niet alléén. Een bundel waard om vaak steun te vinden. Iedereen succes met de innerlijke strijd naar vrijheid. Dankjewel Vera. Hartelijke groet, Ron van Driel 

…………………………………………………………….

Katy van der Heijden, 01-08-2020

Lieve Vera,
Je hebt het talent om je gevoelens met weinig woorden heel duidelijk weer te geven. Je inspireert mensen om niet op te geven. Kortom je bent een kanjer, die mensen helpt om door te gaan. En ook een belangrijke boodschap, die jij uitdraagt: “Zet jezelf altijd op een, volg je gevoel, je bent het waard.” “Hou van jezelf, zoals je bent.”
Liefs, Katy

…………………………………………………………….

Bianca Peeters-van Elteren, 30-07-2020

Vera schrijft puur. Beter dan dat is dit prachtige werk niet samen te vatten. Een aanrader voor iedereen die zoekt of gezocht heeft naar zijn of haar eigen vrijheid! 

…………………………………………………………….

Esther Meuffels, 30-07-2020

Lieverd, een paar jaar geleden vroeg ik eens aan je waarom maak je er geen bundel van. Jouw gedichten zijn zo mooi en zo herkenbaar. En wat ben ik blij dat je het gedaan hebt .
Voor mij is dit boek meer dan gewoon een gedichten boek. Ik deelde jouw gedichten altijd met mijn lieve moeder en ze was er helemaal weg van. Ze zei altijd kind dit kon jij wel zijn. Je bent een bijzondere meid 💜

…………………………………………………………….

Sandy van Gulik, 30-07-2020

Lieve Vera,
Eerste woord wat in me opkomt is herkenning. Eerste gevoel wat in me opkomt is verdriet. Wat vind ik je bundel mooi!! Heb het in 1 keer uitgelezen en de tranen rolde over mijn wangen… Wat apart en mooi dat je iemand zo kunt raken en een soort van verbinding voelt met de ander. Ik voel me begrepen en gezien door je teksten! Ik ken je niet persoonlijk, maar ik wil je bedanken voor een stukje verwerking voor mezelf. Door je bundel voel ik een bepaalde connectie. Je bent een topper! En je mag mega trots zijn op jezelf! Hoop dat je dat ook kunt voelen! Blijf jezelf en geniet van deze gebeurtenis in je leven. Liefs en een dikke knuffel, Sandy 

…………………………………………………………….

Ran Winkens, 29-07-2020

Lieve Vera, ik ken jou toch al heel wat jaartjes persoonlijk en heb je “ik worstel en kom boven”-periode van dichtbij meegemaakt. Als ik je nu vergelijk met vroeger dan zie ik een hele mooie, positieve verandering. Deze ontwikkeling zie ik ook terug in je gedichten. Heel mooi om te lezen. Groetjes Ran

………………………………………………………….

Ina Pater, 29-07-2020

Lieve Vera, vandaag je bundel ontvangen, en ik vind hem prachtig, ontroerend, en (voor mij) herkenbaar. Ga door met schrijven, je weet te raken met mooie teksten, en ik hoop dat er een vervolg bundel komt. Succes! Ina

…………………………………………………………….

Angelique Smeets, 28-07-2020

Ik heb het boek in één adem uitgelezen. Heel veel erkenning uit de mooie gevoelige gedichten. De innerlijke kindpijn het leeg voelen de wanhoop van waarom voel ik me zo waarom kan ik die lol niet beleven in het leven doordat je in de loop der jaren zo vaak aan de kant bent gezet of niet begrepen waardoor je een muur bouwt voor jezelf om die pijn niet meer te willen voelen. Wel een binding met mensen maar nooit een echte verbinding door je innerlijke remmingen om iemand toe te laten laat staan binnen te laten door al die schilden. Herkenbaar maar ook mooie inzichten, ruimte om anders naar het leven te kijken en overlevingsstrategieën los te laten. Ieder mens is uniek en mag er zijn. En heel belangrijk je bent nooit alleen.